Av de 90 sceneinnslagene som før påske ble vist i Grong – under UKM regionfestival for Trøndelag, region nord, er det nå plukka ut SEKS innslag som skal representere vår region under UKM-FESTIVALEN i juni. Og av disse SEKS innslagene er det hele TO innslag fra Nærøy!

God nok ungdom/Kirsti

Kirsti Sæternes: «God nok ungdom». (📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Med sin selvskrevne tekst «God nok ungdom» har Kirsti Sæternes nå fått tilbud om å delta ved landsfestivalen for UKM 24.-28. juni. Et tilbud hun selvsagt ikke kan takke nei til. Hun uttaler at det er en stor ære å få lov til å delta ved landsfestivalen, og ekstra herlig å få denne anerkjennelsen av sin tekst og fremføring på en slik måte. Så dette gleder Kirsti seg veldig til!

Se Kirstis fremføring fra regionfestivalen her:

God nok ungdom / Kirsti Sæternes

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13732-Kirsti-Sternes/

Summertime/Funky Fantasy

Funky Fantasy: «Summertime».
(📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Det andre innslaget fra Nærøy som i år altså har gått hele veien fra lokalmønstring til landsfestival er fremføringen av «Summertime». Denne ble gjort at Signe, Jonas og Markus Flasnes, sammen med Jakob Moen. Og du kan se og høre deres fremføring fra regionfestivalen her:

Summertime / Funky Fantasy

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13842-Funky-Fantasy/

Selv om aldersgrensen for videresending i UKM-systemet er 13 år, er det altså slik at for innslag må minst halvparten av deltagerne være over denne grensen. Signe som blir 10 år i år blir derfor en av de yngste deltagerne ved årets landsfestival – kanskje den aller yngste(?). Og hun gleder seg nå enormt til å få synge og spille kornett på «Summertime» sammen med sine brødre Jonas (tuba) og Markus (tangenter) og trommeslager Jakob.

Turbokommunen Nærøy

For oss som jobber med kultur og ungdom i kommunen er dette selvsagt veldig stas, siden vi legger ned mye arbeid og ressurser i å få UKM til å bli en høydare for ungdommen lokalt. At to av innslagene som deltok ved vår lokalmønstring nå får denne muligheten til å delta ved UKM-festivalen er intet mindre enn fantastisk.

Og spesielt artig er det jo at dette blir resultatet i et år der vi også fikk tildelt prisen for årets Turbokommune (klikk for å lese om det). Ting henger selvsagt sammen, og det må være lov å si at «det e itj nå som kjæm tå sæ sjøl!» 😉

PS:
Forrige gang vi hadde representanter fra Nærøy ved landsfestivalen var forøvrig i 2013, da Sigrid Skaftnesmo og Ida Ramstad fremførte Vitae Lux.

PS2:
Se oversikt over alle innslag som skal representere vår region ved landsfestivalen her.

For UKM Nærøy:
Øyvind Nordstrand