De har de siste årene både fylt hallen på Bindalseidet til randen og solgt ut Olavshallen i Trondheim med sin julekonsert. I år får vi oppleve «B-gjengen med venner» i Nærøys egen storstue.

B-gjengen har mer eller mindre gjort det til en tradisjon å invitere med seg musikalske venner fra nær og fjern for å synge jula inn. Det skal de også gjøre i år. Men denne gangen er det Ytternamdalingene som får besøk. Fredag 13. desember entrer gjengen fra Bindal scena ved kulturhuset på Kolvereid for å skape julestemning.

Gitarist Hans Otto Helstad forteller:
«Vi har nettopp begynt å planlegge årets julekonsert, så akkurat hvem som blir med og synger og spiller sammen med oss i år er ikke klart ennå. Men desember er jo en tid der det skjer mye, og vi ønsker at de ytternamdalingene som ønsker å få med seg dette skal få planlagt inn denne konserten. Og da må de jo kjøpe seg billett for å være sikker på at de får plass i salen».

I kulturell sammenheng gjelder jo ikke kommune- og fylkesgrensene på samme måte som ellers, så B-gjengen kaller vi gjerne for en lokal artist. Og når vi har sett at julekonserten til denne gjengen har solgt fulle hus andre steder, er det kjempegledelig at de i år kommer hit til oss i Nærøy og Ytre Namdal med opplevelsen. Vi er jo et regionalt kulturhus for både Ytre Namdal og Bindal, så på sett og vis er jo også dette på heimebane for B-gjengen.

Billetter kjøper du her: