Et av landets desidert beste damekor holder til i Trondheim og heter EMBLA. I koret synger det folk fra ytternamdalen – noe som nok er medvirkende til at de nå inviterer barnefamilier fra hele regionen til familieforestilling ved Kulturhuset i Nærøy i september.

Embla kommer til Kulturhuset i Nærøy, og holder konsert i vår lille sal 1. september. Denne forestillingen tror vi fort blir utsolgt – for der er det kun plass til 100 personer!

Vi er veldig glade i aktører som ønsker å legge konserter og forestillinger til regionens egen storstue Kulturhuset i Nærøy. Vi har jo egentlig to konsert/teater-saler her, og dette er fasiliteter som blir relativt lit brukt til slike arrangement «i det daglige». Det er riktignok mye aktivitet her – men antall konserter og forestillinger ved huset er lavere enn vi ønsker. Det er derfor veldig gledelig å få telefon fra damekoret Embla – som har ytternamdalinger i rekkene – der de forteller at de ønsker å avholde en konsert ved vårt kulturhus i september.

Som ung student i nettopp Trondheim var undertegnede veldig aktiv i Trondheims musikkmiljø. Jeg har selvsagt aldri sunget i damekor 😜 men akkurat Embla har jeg hørt mye på av ulike grunner… Det er likevel et par tiår siden jeg hørte dem sist. Når dette fantastiske damekoret nå kommer hit til norges minste by, er vi jo ekstra glade for at de kommer med en barne- og familiekonsert. Embla har valgt å legge arrangementet til vår lille sal Kolvereidvågen. Og vi har stor tro på at dette vil gi koret og publikum den aller beste opplevelsen. Men samtidig har denne salen en noe begrenset kapasitet – så det kan jo hende det er lurt å sikre seg billett tidlig..

Om EMBLA:
Damekoret Embla fra Trondheim har gjennom snart 25 år gjort seg kjent i hele Europa med sin rene, homogene klang og overtonerike lydbilde. Norsk folkemusikk, velkjente klassikere og ny musikk skrevet til koret står ofte øverst på konsert- og konkurranseprogrammet, men denne gangen er det de gamle barnesangene våre i eldre og nyere arrangementer. En liknende forestilling ble fremført under Olavsfestdagene i fjor, under navnet til NRK sin store barne-TV-satsing Sangfoni, og billettene ble revet bort i løpet av få dager. Korets faste dirigent er Norunn Illevold Giske, hele Norges ”Grand Old Lady” innenfor korsang. En energibunt med kunstnerisk formidlingsglede og glimt i øyet!

Om konserten:
Embla har gravd i skattekista med det rikholdige utvalget av gode, gamle barnesanger. Du får under denne konserten høre dem leke seg med klang, rytmer og harmonier gjennom sanger som «Se, min kjole», «Bæ, bæ lille lam», «Nei, nei gutt»! og «Fola, fola blakken» – alt med sin vakre klang og velkjente formidlingsevne.

Hovedmålgruppe: Barn mellom 4 og 10 år
Sekundærmålgrupe: Familier
Pris: Voksne: 150, Barn: 100,-
Kapasitet: 100 billetter.

NB – for familier: Ved kjøp av 4 eller flere billetter gis det 30% rabatt på totalbeløpet!
LØP OG KJØP.. eller… KLIKK OG KJØP!

Kulturell hilsen og ønske om god sommer fra kulturhuslederen!