I forbindelse med oppstart av musikkutviklingsprosjektet «Diafon» var fylkesmusiker Lasse Ehn denne uka på besøk i Rørvik med et inspirasjonsseminar for trommeslagere. Og i følge regionens trommeslagere var dette fryktelig moro å få være med på. En pangstart på en treårig musikalsk drømmereise?!

Kolvereidtrommisene Tobias, Kaleb, Felix og Mikkel i kvadrofonisk samgroove?!
(📷 Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Trøndelag fylkeskommune er nå for fullt igang med DIAFON, som er et musikkutviklingsprosjekt i Ytre Namdal med fokus på samarbeid. Samtlige organisasjoner, lag og foreninger som driver med musikk i ytterdistriktet, samt kommunene Leka, Nærøy og Vikna med deres skoler, kulturavdelinger og kulturskoler er bydd opp til musikalsk pardans – eller «Diafon» som man har valgt kalle dette.

Lasse instruerer her de dyktige Rørviktrommisene Olav, Vemund og Vegard
(📷 Jan Inge Yri/Trøndelag Fylkeskommune)

Gjennom årets to første måneder er det blitt kjørt en intens oppstartsprosess mellom fylket, kommunene og representanter fra flere av prosjektdeltagerne. En prosess som straks kulminerer i en prosjektplan for kommende 3-års periode. Og som en oppstart på det hele – et musikalsk kickoff – var det altså distriktets trommeslagere – musikerne som ofte kommer i andre rekke – som fikk smake på samarbeid og kompetansedeling i praksis.

Felix som er tromme-elev ved Nærøy Kulturskole storkosa seg på trommeseminar!
(📷 Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Lasse Ehn – noe som sjeldent som en svenske bosatt i Danmark – er mye brukt som fylkesmusiker i Trøndelag. Og han gjennomførte hele 5 runder med inspirasjonsseminar for trommiser på «Heimen» i Rørvik denne uka. Både barn og voksne fikk musikalsk og rytmisk påfyll!

Noen av distriktets mer voksne trommeslagere fikk også groovet litt sammen med Lasse!
(📷 Jan Inge Yri/Trøndelag Fylkeskommune)

Trommeseminaret kulminerte med hele 8 trommesett i rytmisk samspill torsdag ettermiddag. Dette er trolig rekord i antall trommesett i samspill i Rørvik, ja kanskje i hele ytterdistriktet? Og må vel kanskje heller kalles «Ottofon» enn «Diafon»?

Men det er selvsagt ikke poenget. Greia er at Diafon har som mål å stimulere til mer samarbeid og mer kompetansedeling mellom aktører i musikklivet i distiktet. Fordi samarbeid er GØY. Og fordi 1+1 ofte kan bli mye mer enn 2.

Tobias fra Kolvereid Skolekorps groovet og hadde det veldig moro på seminar!
(📷 Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Det som er HELT sikkert er i allefall at når de fantastiske fylkesmusikerne banker på døra vår og vil spille sammen med oss i tre år – ja da gir det gode grunner til å smile bredt og glede seg veldig til de tre kommende årene.

Men det lover også for tida etterpå! For et kompetansehevingsprosjekt over tre år med tydelig retning bør gi noen varige mén!

Mikkel – til vanlig trommis i Kolvereid Skolekorps – her i dyp konsentrasjon.
(📷 Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)
Kaleb – erfaren trommis fra skolekorpset på Kolvereid – mente at torsdagens seminar var noe av det artigste han hadde vært med på som trommeslager!
(📷 Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)