Riksteatret – 4 besøk på 5 måneder

I perioden 1. oktober 2019 til 26. februar 2020 kommer våre gode venner Riksteatret til Kolvereid og Nærøysund hele 4 ganger. To spennende barneforestillinger og to minst like spennende forestillinger for voksne står på programmet. Det setter vi pris på!

Riksteatret til Kolvereid med: JUNGELBOKEN | ROMEO+JULIE | SULT | VAFFELHJARTE

Det snakkes mye om bolyst og blilyst om dagen. Og sikkert om natta også 🙂 Vi som jobber med kultur i kommunal sektor mener selv at vi er en viktig brikke i det bildet. At vi har et godt utbygd kulturtilbud, med blant anna gode muligheter til å oppleve teaterforestillinger av ypperste nivå lokalt, er kjempeviktig for samfunnet vårt. Mener vi… Og for nettopp bolyst og blilyst.

Derfor setter vi veldig pris på perioden på 5 måneder som vi snart går inn i – der altså herlige Riksteatret kommer innom «nesten en gang per måned» med herlige forestillinger til oss. Midt i en tid som forøvrig fort kan bli litt prega av kommunesammenslåing og alt det medfører av endringer om omveltninger… på godt og vondt 🙂

Dagens oppfordring blir da at vi håper befolkningen i Nærøysund – og i Ytre Namdal forøvrig tar seg tid til å koble av med en eller flere av Riksteatrets kommende forestillinger hos oss. Det anbefales iallefall veldig!

Variasjonen i produksjonene som kommer er stor, så vi tror her er noe for en hver smak. Og samtidig er det ikke til å stikke under en stol at nettopp vårt engasjement, vår oppslutning og vår interesse for disse forestillingene vil være viktig for hva vår nye kommune, og vår herlige og pulserende region, vil få av muligheter til hyppige besøk av helproffe teaterforestillinger i framtida.

Mer info og salg av billetter finner du her:

ROMEO + JULIE: 1. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
JUNGELBOKEN: 27. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
SULT: 20. januar. Klikk her for informasjon og billetter!
VAFFELHJARTE: 26.februar. Klikk her for informasjon og billetter!

B-gjengen synger jula inn på Kolvereid.

De har de siste årene både fylt hallen på Bindalseidet til randen og solgt ut Olavshallen i Trondheim med sin julekonsert. I år får vi oppleve «B-gjengen med venner» i Nærøys egen storstue.

B-gjengen har mer eller mindre gjort det til en tradisjon å invitere med seg musikalske venner fra nær og fjern for å synge jula inn. Det skal de også gjøre i år. Men denne gangen er det Ytternamdalingene som får besøk. Fredag 13. desember entrer gjengen fra Bindal scena ved kulturhuset på Kolvereid for å skape julestemning.

Gitarist Hans Otto Helstad forteller:
«Vi har nettopp begynt å planlegge årets julekonsert, så akkurat hvem som blir med og synger og spiller sammen med oss i år er ikke klart ennå. Men desember er jo en tid der det skjer mye, og vi ønsker at de ytternamdalingene som ønsker å få med seg dette skal få planlagt inn denne konserten. Og da må de jo kjøpe seg billett for å være sikker på at de får plass i salen».

I kulturell sammenheng gjelder jo ikke kommune- og fylkesgrensene på samme måte som ellers, så B-gjengen kaller vi gjerne for en lokal artist. Og når vi har sett at julekonserten til denne gjengen har solgt fulle hus andre steder, er det kjempegledelig at de i år kommer hit til oss i Nærøy og Ytre Namdal med opplevelsen. Vi er jo et regionalt kulturhus for både Ytre Namdal og Bindal, så på sett og vis er jo også dette på heimebane for B-gjengen.

Billetter kjøper du her:

2 innslag fra Nærøy til landsfestivalen i turbofart!

Av de 90 sceneinnslagene som før påske ble vist i Grong – under UKM regionfestival for Trøndelag, region nord, er det nå plukka ut SEKS innslag som skal representere vår region under UKM-FESTIVALEN i juni. Og av disse SEKS innslagene er det hele TO innslag fra Nærøy!

God nok ungdom/Kirsti

Kirsti Sæternes: «God nok ungdom». (📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Med sin selvskrevne tekst «God nok ungdom» har Kirsti Sæternes nå fått tilbud om å delta ved landsfestivalen for UKM 24.-28. juni. Et tilbud hun selvsagt ikke kan takke nei til. Hun uttaler at det er en stor ære å få lov til å delta ved landsfestivalen, og ekstra herlig å få denne anerkjennelsen av sin tekst og fremføring på en slik måte. Så dette gleder Kirsti seg veldig til!

Se Kirstis fremføring fra regionfestivalen her:

God nok ungdom / Kirsti Sæternes

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13732-Kirsti-Sternes/

Summertime/Funky Fantasy

Funky Fantasy: «Summertime».
(📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Det andre innslaget fra Nærøy som i år altså har gått hele veien fra lokalmønstring til landsfestival er fremføringen av «Summertime». Denne ble gjort at Signe, Jonas og Markus Flasnes, sammen med Jakob Moen. Og du kan se og høre deres fremføring fra regionfestivalen her:

Summertime / Funky Fantasy

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13842-Funky-Fantasy/

Selv om aldersgrensen for videresending i UKM-systemet er 13 år, er det altså slik at for innslag må minst halvparten av deltagerne være over denne grensen. Signe som blir 10 år i år blir derfor en av de yngste deltagerne ved årets landsfestival – kanskje den aller yngste(?). Og hun gleder seg nå enormt til å få synge og spille kornett på «Summertime» sammen med sine brødre Jonas (tuba) og Markus (tangenter) og trommeslager Jakob.

Turbokommunen Nærøy

For oss som jobber med kultur og ungdom i kommunen er dette selvsagt veldig stas, siden vi legger ned mye arbeid og ressurser i å få UKM til å bli en høydare for ungdommen lokalt. At to av innslagene som deltok ved vår lokalmønstring nå får denne muligheten til å delta ved UKM-festivalen er intet mindre enn fantastisk.

Og spesielt artig er det jo at dette blir resultatet i et år der vi også fikk tildelt prisen for årets Turbokommune (klikk for å lese om det). Ting henger selvsagt sammen, og det må være lov å si at «det e itj nå som kjæm tå sæ sjøl!» 😉

PS:
Forrige gang vi hadde representanter fra Nærøy ved landsfestivalen var forøvrig i 2013, da Sigrid Skaftnesmo og Ida Ramstad fremførte Vitae Lux.

PS2:
Se oversikt over alle innslag som skal representere vår region ved landsfestivalen her.

For UKM Nærøy:
Øyvind Nordstrand

Elvis kommer…

«Elvis-brødrene» Ken og Rolf Arne Skjærvik er klar for å innta Nærøysunds storstue med sin
Elvis-konsert: «Aloha from Hawaii» 27. april.

Ganske raskt etter påske – faktisk allerede første lørdagen – er det flere grunner til at Ytternamdalingen bør vurdere å ta seg en tur til Kulturhuset i Nærøy. To av grunnene heter Ken og Rolf Arne – og er et brødrepar fra Jøa som tar med seg et helt kobbel av Jøa-væringer til Kolvereid for å underholde oss.

Lørdag 27. april inntar musikklaget Ekko, samt band og kor scenen vår sammen med Skjærvikbrødrene. Og under ledelse av kapellmester Brynjar Gevik kan de ønske velkommen til en rendyrket Elvis-konsert i regionens kulturhus.

Namsos Kulturhus ble det helt fullt da Elvis-konserten ble satt opp der i vinter… Vi tipper det blir trangt om plassen også hos oss lørdag etter påske!

Som regionalt kulturhus er vi kjempeglade for at aktører også fra nabokommuner og regionen ellers ønsker å benytte vårt hus og våre scene til sine oppsetninger. Slike produksjoner er noe vi ønsker hjertelig velkommen hit – og som vi også jobber for å få til mer av.

I tillegg har vi akkurat nå ferdigstilt installasjon av et helt nytt lydanlegg i storsalen vår, sammen med akustisk tilrettelegging med tepper langs veggene. Vi har derfor troa på at både denne konserten – og senere produksjoner både av lokale, regionale og nasjonale aktører – er noe vi lett kan glede oss til med stor forventning!

Glede og forventning er det iallefall hos «Elvis-brødrene», som altså har satset på å ta med seg et kobbel på hele 30 personer på en liten miniturné i Trøndelag. Og de har selvsagt en klar oppfordring til Ytternamdalingen nå: LØP OG KJØP!

Toralf – til regionmønstring som scenearbeider!

Når delegasjonen fra Nærøy kommune 5.-7. april drar til Grong for å representere Nærøy ved regionmønstringen for årets UKM i nord-delen av Trøndelag, er det ikke bare kunstnere og sceneartister som er med i bussen. Toralf Andersen har nemlig nå også fått tilbud om å representere kommunen – men han som scenecrew!

Toralf Andersen – videre i UKM som scenearbeider!
📷: Privat.

Like sikkert som at vinteren går imot vår, er at det hvert år er UKM i Nærøy. Og de siste årene har det i kommunen vår vært populært å delta – særlig med innslag fra scena ved regionens kulturhus, Kulturhuset i Nærøy.

Når UKMs sceneforestilling går av stabelen, er det alltid mye teknisk på scena som skal klaffe. Alle artister – enten det er solister, dancecrew eller band av ulike størrelser må ha akkurat det utstyret de trenger på riktig plass, til riktig tid. Ved de siste tre mønstringene i Nærøy har Toralf deltatt ved lokalmønstringen – som arrangør – med et spesielt ansvar for scena og utstyret. Denne jobben har han utført på en utmerket måte – under kyndig ledelse og veiledning fra både Åke (Rønningen) og Eskil (Laukvik), som har hatt det overordna ansvaret for teknikk, scene og utstyr.

Mye utstyr skal stå på rett plass akkurat når et band entrer scenen. Her et bilde av Nærøy kulturskoles «Samspillgruppe» under årets mønstring. 📷: Jane Vammen Nordstrand

I år ble derfor Toralf nominert til å delta som arrangør ved regionmønstringen, som representant fra Nærøy kommune. Dette har han takka ja til. Og allerede lørdag førstkommende (23. mars) drar Toralf til Grong og Kulturhuset Kuben for å delta på arrangørdag – sammen med arrangører fra hele regionen. Da skal de forberede seg på den viktige jobben de skal gjøre under regionmønstringen i april.

Nærøy kommune gratulerer Toralf hjerteligst med nominasjonen, og vi gleder oss veldig til å ha deg med på turen til regionmønstringen 5.-7. april.

På vegne av UKM Nærøy:
Øyvind, UKM-ansvarlig

Alle deltagere og arrangører samlet på scenen etter årets mønstring. Ser man godt etter ser man Toralf på veg for å hente en mikrofon som noen straks skal ha.. Eller noe sånt 🙂
📷: Jane Vammen Nordstrand