Bli med på scena sammen med Chris Medina!

Torsdag 5. desember kommer Chris Medina til Kolvereid for å holde julekonsert sammen med Eirik Næss og Lars Støvland. Med seg på scena ønsker de seg et lite kor – og Nærøy Kulturskole har fått oppdraget med å sette sammen dette av sangglade ytternamdalinger.

Chris Medina ble verdenskjent da han i 2011 deltok i American Idol og i etterkant ble kjent med superhiten What Are Words. Når han – sammen med Eirik Næss – kjent fra bl.a. Idol 2015 og pianisten Lars Støvland – går på scenen ved Kulturhuset i Nærøy torsdag 5. desember med sin julekonsert – trenger de hjelp!

For tiden er ikke vegen lang fra Kulturhuset i Nærøy som arrangør til Nærøy Kulturskole som ressurssenter. Nytiltrådt rektor i kulturskolen – men ikke helt avtroppet kulturhusleder – Øyvind Nordstrand – benyttet derfor anledningen til å benytte interne krefter i kulturskolen når det kom en utfordring fra Medina om å hjelpe han med å få på plass et lite kor til konserten. Kulturskolen skal derfor nå sette sammen et lokalt kor med sanginteresserte voksne som kan tenke seg å være med på scena sammen med Medina, Næss og Støvland. Det trengs både kvinner og menn – sopran, alt, tenor og bass – og kordirigent ved Nærøy Kulturskole Ingebjørg Ellingsen ser for seg en gjeng på ca 12-16 personer til å danne koret for denne konserten.

Ingebjørg Ellingsen skal på vegne av kulturskolen i Nærøy sette sammen et kor til julekonserten med Chris Medina. Her flankert av kulturskolerektor Øyvind Nordstrand.

Medina har behov for korhjelp på 7 av sangene han skal fremføre – og uten å røpe så mye her kan vi si at alle melodiene er meget kjente låter som vi har hørt mange ganger. Blant anna er nevnte «What Are Words» med på lista.

Koret som dannes til dette prosjektet vil møtes ca. 5-6 ganger i løpet av høsten for å øve sammen. Men Medina og hans folk har sendt over både kornoter, innspillinger – og også øvingsinnspillinger for hver enkelt stemme, så det blir veldig ok for de som blir med å øve på stemmene sine hjemme i tillegg til slike fellesprøver. Det betyr samtidig at det ikke nødvendigvis krever at sangerne har voldsomt med kompetanse på notelesing. Alle får innspilling av stemmene og kan øve sammen med disse.

Høres det gøy ut å være med på scena sammen med Medina, Næss og Støvland og synge i koret på denne konserten?

Ta i så fall kontakt med kordirigent Ingebjørg Ellingsen for å melde din interesse evt stille spørsmål om du har det. Ellingsen nås på følgende måte:

Mobil: 90650543
Epost:
ingebjorg.ellingsen@naroy.kommune.no

PS:
Dette koret skal ikke være stort, så her kan det bli flere interesserte enn det er plass til. I så fall finner vi en måte å velge ut/trekke ut hvem som får bli med.. Men å melde sin interesse tidlig er uansett ikke dumt!

PS2:
Billetter til konserten kan du forresten kjøpe allerede nå:

Riksteatret – 4 besøk på 5 måneder

I perioden 1. oktober 2019 til 26. februar 2020 kommer våre gode venner Riksteatret til Kolvereid og Nærøysund hele 4 ganger. To spennende barneforestillinger og to minst like spennende forestillinger for voksne står på programmet. Det setter vi pris på!

Riksteatret til Kolvereid med: JUNGELBOKEN | ROMEO+JULIE | SULT | VAFFELHJARTE

Det snakkes mye om bolyst og blilyst om dagen. Og sikkert om natta også 🙂 Vi som jobber med kultur i kommunal sektor mener selv at vi er en viktig brikke i det bildet. At vi har et godt utbygd kulturtilbud, med blant anna gode muligheter til å oppleve teaterforestillinger av ypperste nivå lokalt, er kjempeviktig for samfunnet vårt. Mener vi… Og for nettopp bolyst og blilyst.

Derfor setter vi veldig pris på perioden på 5 måneder som vi snart går inn i – der altså herlige Riksteatret kommer innom «nesten en gang per måned» med herlige forestillinger til oss. Midt i en tid som forøvrig fort kan bli litt prega av kommunesammenslåing og alt det medfører av endringer om omveltninger… på godt og vondt 🙂

Dagens oppfordring blir da at vi håper befolkningen i Nærøysund – og i Ytre Namdal forøvrig tar seg tid til å koble av med en eller flere av Riksteatrets kommende forestillinger hos oss. Det anbefales iallefall veldig!

Variasjonen i produksjonene som kommer er stor, så vi tror her er noe for en hver smak. Og samtidig er det ikke til å stikke under en stol at nettopp vårt engasjement, vår oppslutning og vår interesse for disse forestillingene vil være viktig for hva vår nye kommune, og vår herlige og pulserende region, vil få av muligheter til hyppige besøk av helproffe teaterforestillinger i framtida.

Mer info og salg av billetter finner du her:

ROMEO + JULIE: 1. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
JUNGELBOKEN: 27. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
SULT: 20. januar. Klikk her for informasjon og billetter!
VAFFELHJARTE: 26.februar. Klikk her for informasjon og billetter!

B-gjengen synger jula inn på Kolvereid.

De har de siste årene både fylt hallen på Bindalseidet til randen og solgt ut Olavshallen i Trondheim med sin julekonsert. I år får vi oppleve «B-gjengen med venner» i Nærøys egen storstue.

B-gjengen har mer eller mindre gjort det til en tradisjon å invitere med seg musikalske venner fra nær og fjern for å synge jula inn. Det skal de også gjøre i år. Men denne gangen er det Ytternamdalingene som får besøk. Fredag 13. desember entrer gjengen fra Bindal scena ved kulturhuset på Kolvereid for å skape julestemning.

Gitarist Hans Otto Helstad forteller:
«Vi har nettopp begynt å planlegge årets julekonsert, så akkurat hvem som blir med og synger og spiller sammen med oss i år er ikke klart ennå. Men desember er jo en tid der det skjer mye, og vi ønsker at de ytternamdalingene som ønsker å få med seg dette skal få planlagt inn denne konserten. Og da må de jo kjøpe seg billett for å være sikker på at de får plass i salen».

I kulturell sammenheng gjelder jo ikke kommune- og fylkesgrensene på samme måte som ellers, så B-gjengen kaller vi gjerne for en lokal artist. Og når vi har sett at julekonserten til denne gjengen har solgt fulle hus andre steder, er det kjempegledelig at de i år kommer hit til oss i Nærøy og Ytre Namdal med opplevelsen. Vi er jo et regionalt kulturhus for både Ytre Namdal og Bindal, så på sett og vis er jo også dette på heimebane for B-gjengen.

Billetter kjøper du her:

2 innslag fra Nærøy til landsfestivalen i turbofart!

Av de 90 sceneinnslagene som før påske ble vist i Grong – under UKM regionfestival for Trøndelag, region nord, er det nå plukka ut SEKS innslag som skal representere vår region under UKM-FESTIVALEN i juni. Og av disse SEKS innslagene er det hele TO innslag fra Nærøy!

God nok ungdom/Kirsti

Kirsti Sæternes: «God nok ungdom». (📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Med sin selvskrevne tekst «God nok ungdom» har Kirsti Sæternes nå fått tilbud om å delta ved landsfestivalen for UKM 24.-28. juni. Et tilbud hun selvsagt ikke kan takke nei til. Hun uttaler at det er en stor ære å få lov til å delta ved landsfestivalen, og ekstra herlig å få denne anerkjennelsen av sin tekst og fremføring på en slik måte. Så dette gleder Kirsti seg veldig til!

Se Kirstis fremføring fra regionfestivalen her:

God nok ungdom / Kirsti Sæternes

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13732-Kirsti-Sternes/

Summertime/Funky Fantasy

Funky Fantasy: «Summertime».
(📷Øyvind Nordstrand/Nærøy kommune)

Det andre innslaget fra Nærøy som i år altså har gått hele veien fra lokalmønstring til landsfestival er fremføringen av «Summertime». Denne ble gjort at Signe, Jonas og Markus Flasnes, sammen med Jakob Moen. Og du kan se og høre deres fremføring fra regionfestivalen her:

Summertime / Funky Fantasy

Funker ikke videoen over, klikk her:
https://tv.ukm.no/fylke/nord-trondelag/2019/13842-Funky-Fantasy/

Selv om aldersgrensen for videresending i UKM-systemet er 13 år, er det altså slik at for innslag må minst halvparten av deltagerne være over denne grensen. Signe som blir 10 år i år blir derfor en av de yngste deltagerne ved årets landsfestival – kanskje den aller yngste(?). Og hun gleder seg nå enormt til å få synge og spille kornett på «Summertime» sammen med sine brødre Jonas (tuba) og Markus (tangenter) og trommeslager Jakob.

Turbokommunen Nærøy

For oss som jobber med kultur og ungdom i kommunen er dette selvsagt veldig stas, siden vi legger ned mye arbeid og ressurser i å få UKM til å bli en høydare for ungdommen lokalt. At to av innslagene som deltok ved vår lokalmønstring nå får denne muligheten til å delta ved UKM-festivalen er intet mindre enn fantastisk.

Og spesielt artig er det jo at dette blir resultatet i et år der vi også fikk tildelt prisen for årets Turbokommune (klikk for å lese om det). Ting henger selvsagt sammen, og det må være lov å si at «det e itj nå som kjæm tå sæ sjøl!» 😉

PS:
Forrige gang vi hadde representanter fra Nærøy ved landsfestivalen var forøvrig i 2013, da Sigrid Skaftnesmo og Ida Ramstad fremførte Vitae Lux.

PS2:
Se oversikt over alle innslag som skal representere vår region ved landsfestivalen her.

For UKM Nærøy:
Øyvind Nordstrand

Elvis kommer…

«Elvis-brødrene» Ken og Rolf Arne Skjærvik er klar for å innta Nærøysunds storstue med sin
Elvis-konsert: «Aloha from Hawaii» 27. april.

Ganske raskt etter påske – faktisk allerede første lørdagen – er det flere grunner til at Ytternamdalingen bør vurdere å ta seg en tur til Kulturhuset i Nærøy. To av grunnene heter Ken og Rolf Arne – og er et brødrepar fra Jøa som tar med seg et helt kobbel av Jøa-væringer til Kolvereid for å underholde oss.

Lørdag 27. april inntar musikklaget Ekko, samt band og kor scenen vår sammen med Skjærvikbrødrene. Og under ledelse av kapellmester Brynjar Gevik kan de ønske velkommen til en rendyrket Elvis-konsert i regionens kulturhus.

Namsos Kulturhus ble det helt fullt da Elvis-konserten ble satt opp der i vinter… Vi tipper det blir trangt om plassen også hos oss lørdag etter påske!

Som regionalt kulturhus er vi kjempeglade for at aktører også fra nabokommuner og regionen ellers ønsker å benytte vårt hus og våre scene til sine oppsetninger. Slike produksjoner er noe vi ønsker hjertelig velkommen hit – og som vi også jobber for å få til mer av.

I tillegg har vi akkurat nå ferdigstilt installasjon av et helt nytt lydanlegg i storsalen vår, sammen med akustisk tilrettelegging med tepper langs veggene. Vi har derfor troa på at både denne konserten – og senere produksjoner både av lokale, regionale og nasjonale aktører – er noe vi lett kan glede oss til med stor forventning!

Glede og forventning er det iallefall hos «Elvis-brødrene», som altså har satset på å ta med seg et kobbel på hele 30 personer på en liten miniturné i Trøndelag. Og de har selvsagt en klar oppfordring til Ytternamdalingen nå: LØP OG KJØP!