SULTEN på SULT?

OPPLEV MER: Gratis intro før forestilling!

Få bøker har betydd så mye for så mange som Knut Hamsuns gjennombruddsroman «Sult», som utkom i 1890. Hva var nytt ved romanen, og hvorfor er den av så mange blitt omtalt som en av de beste bøkene som noen gang er skrevet?

Riksteatret ønsker velkommen til gratis introduksjon i restauranten på kulturhuset, i forkant av deres visning av Hamsuns SULT den 20. januar.

Den 15 minutter lange introduksjonen holdes kl. 18.30 og er ved Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen.

Velkommen!

Billetter til forestillingen kjøpes her:

Ny kinosjef på Kolvereid

Etter 7,5 år med rollen som kinosjef på Kolvereid har Øyvind Nordstrand startet som rektor i kulturskolen, en jobb som ikke er spesielt relevant å kombinere med kinosjefsrollen. Derfor er nå ny kinosjef på plass: Anette Broteng Christiansen.

Anette Broteng Christiansen – kinosjef ved Kolvereid Kino

Anette har bodd i Rørvik noen år, og har blant anna jobba i barnehage. Hun har utdanning innenfor bibliotek og formidling – og gleder seg nå til å få være med på å fylle kinoen med filmer, innhold og opplevelser for store og små Ytternamdalinger.

Avstanden fra bibliotek til kino er jo ikke spesielt stor. Begge deler dreier seg om formidling av budskap – med større eller mindre fokus på underholdning, opplysning og engasjement. Så Anette ser på det som en svært interessant oppgave å få lov til å være med på å fylle kinosalen med innhold og folk i tida fremover.

Enn så lenge kjører kinoen videre omtrent som før, med ordinær kinovisning hver søndag. Men etterhvert som Anette blir varm i kinosjefsstolen kommer hun nok på banen med tilpassinger og forbedringer som hun har lyst til å forsøke.

Akkurat i den nærmeste fremtida gleder hun seg veldig til å fylle salen med en oppfølger til en av de filmene som har skapt desidert mest engasjement blant barn og unge de siste årene: FROST.

Kinosjef Anette ser frem FROST 2 ved Kolvereid Kino i romjula.
Det tror vi ikke hun er alene om…

Toern til Frost settes opp på Kolvereid 29. desember – og billettsalget til den er allerede godt i gang har vi registrert.

Har dere spørsmål, ønsker, forslag etc til Kolvereid Kino eller meninger om hvordan Anette skal gjøre jobben sin til beste for alle i Nærøysund kommune fremover, er det bare – som før – å ta kontakt. Enten ved å skrive mail til kolvereid.kino@naroy.kommune.no eller ta kontakt med kinoen på Facebook.

Vi ved kulturavdelinga i dagens Nærøy kommune, og «morgendagens» Nærøysund kommune ønsker iallefall Anette hjertelig velkommen til oss!

Bli med på scena sammen med Chris Medina!

Torsdag 5. desember kommer Chris Medina til Kolvereid for å holde julekonsert sammen med Eirik Næss og Lars Støvland. Med seg på scena ønsker de seg et lite kor – og Nærøy Kulturskole har fått oppdraget med å sette sammen dette av sangglade ytternamdalinger.

Chris Medina ble verdenskjent da han i 2011 deltok i American Idol og i etterkant ble kjent med superhiten What Are Words. Når han – sammen med Eirik Næss – kjent fra bl.a. Idol 2015 og pianisten Lars Støvland – går på scenen ved Kulturhuset i Nærøy torsdag 5. desember med sin julekonsert – trenger de hjelp!

For tiden er ikke vegen lang fra Kulturhuset i Nærøy som arrangør til Nærøy Kulturskole som ressurssenter. Nytiltrådt rektor i kulturskolen – men ikke helt avtroppet kulturhusleder – Øyvind Nordstrand – benyttet derfor anledningen til å benytte interne krefter i kulturskolen når det kom en utfordring fra Medina om å hjelpe han med å få på plass et lite kor til konserten. Kulturskolen skal derfor nå sette sammen et lokalt kor med sanginteresserte voksne som kan tenke seg å være med på scena sammen med Medina, Næss og Støvland. Det trengs både kvinner og menn – sopran, alt, tenor og bass – og kordirigent ved Nærøy Kulturskole Ingebjørg Ellingsen ser for seg en gjeng på ca 12-16 personer til å danne koret for denne konserten.

Ingebjørg Ellingsen skal på vegne av kulturskolen i Nærøy sette sammen et kor til julekonserten med Chris Medina. Her flankert av kulturskolerektor Øyvind Nordstrand.

Medina har behov for korhjelp på 7 av sangene han skal fremføre – og uten å røpe så mye her kan vi si at alle melodiene er meget kjente låter som vi har hørt mange ganger. Blant anna er nevnte «What Are Words» med på lista.

Koret som dannes til dette prosjektet vil møtes ca. 5-6 ganger i løpet av høsten for å øve sammen. Men Medina og hans folk har sendt over både kornoter, innspillinger – og også øvingsinnspillinger for hver enkelt stemme, så det blir veldig ok for de som blir med å øve på stemmene sine hjemme i tillegg til slike fellesprøver. Det betyr samtidig at det ikke nødvendigvis krever at sangerne har voldsomt med kompetanse på notelesing. Alle får innspilling av stemmene og kan øve sammen med disse.

Høres det gøy ut å være med på scena sammen med Medina, Næss og Støvland og synge i koret på denne konserten?

Ta i så fall kontakt med kordirigent Ingebjørg Ellingsen for å melde din interesse evt stille spørsmål om du har det. Ellingsen nås på følgende måte:

Mobil: 90650543
Epost:
ingebjorg.ellingsen@naroy.kommune.no

PS:
Dette koret skal ikke være stort, så her kan det bli flere interesserte enn det er plass til. I så fall finner vi en måte å velge ut/trekke ut hvem som får bli med.. Men å melde sin interesse tidlig er uansett ikke dumt!

PS2:
Billetter til konserten kan du forresten kjøpe allerede nå:

Riksteatret – 4 besøk på 5 måneder

I perioden 1. oktober 2019 til 26. februar 2020 kommer våre gode venner Riksteatret til Kolvereid og Nærøysund hele 4 ganger. To spennende barneforestillinger og to minst like spennende forestillinger for voksne står på programmet. Det setter vi pris på!

Riksteatret til Kolvereid med: JUNGELBOKEN | ROMEO+JULIE | SULT | VAFFELHJARTE

Det snakkes mye om bolyst og blilyst om dagen. Og sikkert om natta også 🙂 Vi som jobber med kultur i kommunal sektor mener selv at vi er en viktig brikke i det bildet. At vi har et godt utbygd kulturtilbud, med blant anna gode muligheter til å oppleve teaterforestillinger av ypperste nivå lokalt, er kjempeviktig for samfunnet vårt. Mener vi… Og for nettopp bolyst og blilyst.

Derfor setter vi veldig pris på perioden på 5 måneder som vi snart går inn i – der altså herlige Riksteatret kommer innom «nesten en gang per måned» med herlige forestillinger til oss. Midt i en tid som forøvrig fort kan bli litt prega av kommunesammenslåing og alt det medfører av endringer om omveltninger… på godt og vondt 🙂

Dagens oppfordring blir da at vi håper befolkningen i Nærøysund – og i Ytre Namdal forøvrig tar seg tid til å koble av med en eller flere av Riksteatrets kommende forestillinger hos oss. Det anbefales iallefall veldig!

Variasjonen i produksjonene som kommer er stor, så vi tror her er noe for en hver smak. Og samtidig er det ikke til å stikke under en stol at nettopp vårt engasjement, vår oppslutning og vår interesse for disse forestillingene vil være viktig for hva vår nye kommune, og vår herlige og pulserende region, vil få av muligheter til hyppige besøk av helproffe teaterforestillinger i framtida.

Mer info og salg av billetter finner du her:

ROMEO + JULIE: 1. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
JUNGELBOKEN: 27. oktober. Klikk her for informasjon og billetter!
SULT: 20. januar. Klikk her for informasjon og billetter!
VAFFELHJARTE: 26.februar. Klikk her for informasjon og billetter!

B-gjengen synger jula inn på Kolvereid.

De har de siste årene både fylt hallen på Bindalseidet til randen og solgt ut Olavshallen i Trondheim med sin julekonsert. I år får vi oppleve «B-gjengen med venner» i Nærøys egen storstue.

B-gjengen har mer eller mindre gjort det til en tradisjon å invitere med seg musikalske venner fra nær og fjern for å synge jula inn. Det skal de også gjøre i år. Men denne gangen er det Ytternamdalingene som får besøk. Fredag 13. desember entrer gjengen fra Bindal scena ved kulturhuset på Kolvereid for å skape julestemning.

Gitarist Hans Otto Helstad forteller:
«Vi har nettopp begynt å planlegge årets julekonsert, så akkurat hvem som blir med og synger og spiller sammen med oss i år er ikke klart ennå. Men desember er jo en tid der det skjer mye, og vi ønsker at de ytternamdalingene som ønsker å få med seg dette skal få planlagt inn denne konserten. Og da må de jo kjøpe seg billett for å være sikker på at de får plass i salen».

I kulturell sammenheng gjelder jo ikke kommune- og fylkesgrensene på samme måte som ellers, så B-gjengen kaller vi gjerne for en lokal artist. Og når vi har sett at julekonserten til denne gjengen har solgt fulle hus andre steder, er det kjempegledelig at de i år kommer hit til oss i Nærøy og Ytre Namdal med opplevelsen. Vi er jo et regionalt kulturhus for både Ytre Namdal og Bindal, så på sett og vis er jo også dette på heimebane for B-gjengen.

Billetter kjøper du her: