Riksteatret dobler på Kolvereid i 2019!

Som mange nok husker fikk vi i 2017 meldingen fra Riksteatret om at de kuttet halvparten av forestillingene på Kolvereid. Nå er det klart at i 2019 DOBLER de igjen!

Det var rent økonomiske grunner som den gang gjorde at våre gode samarbeidspartnere og venner ved Riksteatret rett og slett ikke fant det gjennomførbart å komme hit til Kolvereid 4 ganger per år med sine herlige teateroppsetninger. De kutta derfor da ut halvparten. Og i inneværende år har vi kun to stk barneforestillinger her fra dem. Vi hadde Kardemommeby i vinter, og vi får «Georgs magiske medisin» til høsten.

En fullsatt sal fikk i mars med seg Kardemommeby – en av Riksteatrets 2 forestillinger i 2018. I 2019 får vi igjen får vi igjen 4 forestillinger fra herlige Riksteatret 🙂

Dette var selvsagt noe verken vi ved Kulturhuset i Nærøy eller de ved Riksteatret mente var en ønskelig situasjon. Men Riksteatret har jo – slik vi alle har – våre rammer og budsjetter. Og de – som oss – gjør alltid sitt ytterste for å levere mest mulig i tråd med sine overordna mål innenfor sine rammer.

Vi ved Kulturhuset i Nærøy har siden den gang selvsagt brukt alle treffpunkter og kontaktflater vi har hatt med Riksteatret til å prøve å påvirke denne beslutningen og få tilbake minimum de 4 forestillingene per år som vi de siste årene har hatt. To for barn og to for et mer «voksent» publikum. Og Riksteatret fra sin side har vendt hver en sten og forsøkt å komme oss i møte. Fordi de ser selvsagt også den store verdien dette tilbudet har for oss som region.

Og nå har det lyktes!

Pål Gjersum – turnésjef Riksteatret, Tom Remlov – teatersjef Riksteatret, Øyvind Nordstrand – Kulturhusleder Nærøy, Kirsti Fjær – avdelingsleder oppvekst og kultur Nærøy og Knud Bjørne-Larsen – direktør Riksteatret – her fotografert etter et givende dialogmøte om Riksteatrets fremtid på Kolvereid.

Vi har nå som en prøveordning for 2019 nå fått lovnad om 4 forestillinger fra Riksteatret satt opp ved Kulturhuset i Nærøy.

Vi jubler og takker. Og vi gleder oss veldig over dette!

Men samtidig sender vi nå en klar utfordring over til innbyggerne og befolkningen i regionen. For dette tilbudet må vi nå benytte oss av. Ellers er vi redd vegen er kort til at vi står der igjen. Rammene må gå opp, og økonomien må henge sammen. Både for oss ved Kulturhuset og for Riksteatret.

Tar dere utfordringen?

RIKSTEATRET med ny barneforestilling

Når Riksteatret kommer til Kolvereid med barneforestillinger, blir det alltid fullt. Til høsten kommer de til oss med forestillingen «Georgs magiske medisin» av Roald Dahl. Og NB: Billettsalget til denne begynner allerede tirsdag 22. mai!

Riksteatret har engasjert regissør og dramatiker Morten Joachim til å lage teater ut av denne hysterisk morsomme Roald Dahl-fortellingen Dette er samme mann som for få år tilbake satte opp Doktor Proktors prompepulver, som vi husker tilbake på med stor glede. Regissøren lover en forestilling med mye musikk og magi, som involverer barna og tar ungers fantasi på alvor. Med Georgs magiske medisin settes alt på hodet og regissøren slår seg skikkelig løs på barnas vegne – helt og fullt i Roald Dahls ånd.

Vi er veldig glade i Riksteatret, og svært takknemlig for å få jevnlige besøk av profesjonelt teater av ypperste klasse med jevne mellomrom. Da de for 2018 reduserte antall forestillinger til kun 2 per år ved vårt kulturhus, beholdt de kun barneforestillingene. Heldigvis! 🙂  Så i år har vi kun to besøk av Riksteatret – Kardemommeby som vi husker fra i vinter og til høsten kommer altså Georgs Magiske Medisin.

Vi er riktignok for tiden i dialog med Riksteatret om mulighetene å få på plass igjen voksenforestillinger også for 2019, slik at vi igjen får 4 årlige besøk. Men det får vi komme tilbake til etterhvert. Først må vi glede oss over denne barneforestillingen her! Georg starter sin turné i Sandnessjøen 10. oktober og svinger innom Kulturhuset i Nærøy torsdag 1. november.

Billettsalget starter 22. mai kl. 09.00, og billetter finner du da her:

Det e itj størrelsa det kjæm an på!

Vi har flere ganger hatt besøk av ensemblet «Kveli, Rånes, Bremseth» her ved Kulturhuset i Nærøy. Med sin helt særegne humor har de formidlet episode etter episode om originalene Lein og Brein. Nå er de på vegen med ny episode. Og da legger de selvsagt turen innom oss!

Merk av datoen 13. november allerede i dag. For disse humorshowene har tradisjonelt solgt veldig godt hos oss. Vi vet det er flere i Ytre Namdal som har sett alle de tre foregående showene “Det du ikke visste om trønderrocken”, “Bygd for fart” og “Hipp hipp hipp?”. Nå kommer altså det fjerde showet i denne serien, og ingenting tilsier at dette blir noe dårligere enn de foregående showene! De tidligere episodene er forøvrig sett av hele 70.000 personer over hele midt-Norge. Billettsalget til oppsetningen av «Det e itj størrelsa det kjæm an på!» her på Kolvereid er godt igang, og vi tror ikke noe på at det er spesielt lurt å vente med å kjøpe seg billett…

KJØP BILLETTER HER:

Mer info her!

Førr ein fyr!

Eg visste at Halvdan Sivertsen har laga mykje bra musikk. Og eg visste at han er svært populær og dreg mykje folk på konsertane sine. Men eg ante faktisk ikkje at han var ein heilt fenomenal entertainer – grensande imot standup-artist i verdsklasse!

Og eg ante ikkje at han, i ein alder av snart 70 år, til det fulle klarer å kombinere det å lage ein kjempegøyal konsertopplevelse som inkluderte mengder av latter og skøy med å spele og synge så variert musikk. Musikk som inneheldt eit enormt spenn mellom det fengande og det vakre. Og med tekstar med eit minst like stort spenn mellom det alvorlege og det underhaldande.

Når han krydrar det heile med musikarar – og for ikkje å gløyme lydfolk og lysfolk (!) – av ypperste klasse – og slenger på ein dæsj samfunnskritikk og ganske tydelege politiske meldingar – ja då er det berre ein ting å seie:

FØRR EIN FYR!

Takk til deg Halvdan, og takk til alle 400 ytternamdalingar som kom og var med på å gjere dette til ein ganske så ålreit dag på jobben 🙂

Helsing Kulturhusleiaren.

 

Vi rulla inn amfiet, for å få plass til alle 400 som ville på konsert i dag. Det trur vi mange satte pris på!

Halvdan Sivertsen med sitt fantastiske band. Slikt må vi prøve å få til meir av!

Det er mye herlig UNG kulturinaroy!

-En hilsen fra Nærøys utskremte delegasjon til UKM – regionmønstring Trøndelag – Grong 2018

Etter herlige dager «på jobb» som reiseleder for Nærøys delegasjon til regionmønstring for UKM, deler vi med glede noen glimt fra helga med dere her på kulturinaroy.no. Og ungdommene vi har hatt sammen med oss i helga har altså ikke bare vist fram seg selv – og Nærøy – på en helt fantastisk måte på scena. De har også vært helt eksemplarisk, og på alle måter lettvint å ha med på tur. Slik at jeg, som hovedreiseleder altså velger å sette «på jobb» i hermetegn i denne sammenheng 🙂  For dette var på ingen måte noen hard jobb. Selv om liggeunderlag to netter på rad kan være litt hardt for en eldrende rygg..

Vi merket oss at flere av de 27 ungdommene som var med og representerte Nærøy i helga, allerede på bussen hjem uttrykte at de nå har begynt å glede seg til neste års UKM. Og at de faktisk har begynt å planlegge hva de skal stille opp med om et år! Dette er det jo selvsagt veldig gledelig å høre for meg som hovedreiseleder og kommunens UKM-ansvarlig! 💕

Med disse glimta fra våre dyktige, unge Nærøyambassadører sier vi for det første takk til alle dere som var med på turen og takk til foreldra for lån av ungdommene. Men vi håper og tror også at våre opplevelser fra helga kan være med på å inspirere flest mulig til å bli med å lage fremtidige UKM-arrangementer i kommunen vår! For en ting er sikkert: det er jammen mye herlig ung kultur i Nærøy!

Med hilsen fra Øyvind, UKM-ansvarlig Nærøy kommune.

Blackbeat: Sunniva, Katrine og Kristin

 

DriMaLo: Driva, Markus og Loke

 

Heidi og Henriette får tilbakemelding på sitt verk «foto» (nederste bildet)

 

Gjermund

 

Ragna får tilbakemelding på sine apefotografier.

 

Konferansierer – Marie og Kaja

 

Kirsti

Sandra får tilbakemelding på sitt fotografi «Stjerneskudd»

VekselZtrøm – med Nærøyværingene Aksel (gitar), Eivind (vokal) og Jakob (trommer). Og to venner fra Røyrvik på gitar og bass.

MIX-innslag bestående av dansegruppa «We Dance It» samt Håkon (vokal) og Eivind (gitar)