Som mange nok husker fikk vi i 2017 meldingen fra Riksteatret om at de kuttet halvparten av forestillingene på Kolvereid. Nå er det klart at i 2019 DOBLER de igjen!

Det var rent økonomiske grunner som den gang gjorde at våre gode samarbeidspartnere og venner ved Riksteatret rett og slett ikke fant det gjennomførbart å komme hit til Kolvereid 4 ganger per år med sine herlige teateroppsetninger. De kutta derfor da ut halvparten. Og i inneværende år har vi kun to stk barneforestillinger her fra dem. Vi hadde Kardemommeby i vinter, og vi får «Georgs magiske medisin» til høsten.

En fullsatt sal fikk i mars med seg Kardemommeby – en av Riksteatrets 2 forestillinger i 2018. I 2019 får vi igjen får vi igjen 4 forestillinger fra herlige Riksteatret 🙂

Dette var selvsagt noe verken vi ved Kulturhuset i Nærøy eller de ved Riksteatret mente var en ønskelig situasjon. Men Riksteatret har jo – slik vi alle har – våre rammer og budsjetter. Og de – som oss – gjør alltid sitt ytterste for å levere mest mulig i tråd med sine overordna mål innenfor sine rammer.

Vi ved Kulturhuset i Nærøy har siden den gang selvsagt brukt alle treffpunkter og kontaktflater vi har hatt med Riksteatret til å prøve å påvirke denne beslutningen og få tilbake minimum de 4 forestillingene per år som vi de siste årene har hatt. To for barn og to for et mer «voksent» publikum. Og Riksteatret fra sin side har vendt hver en sten og forsøkt å komme oss i møte. Fordi de ser selvsagt også den store verdien dette tilbudet har for oss som region.

Og nå har det lyktes!

Pål Gjersum – turnésjef Riksteatret, Tom Remlov – teatersjef Riksteatret, Øyvind Nordstrand – Kulturhusleder Nærøy, Kirsti Fjær – avdelingsleder oppvekst og kultur Nærøy og Knud Bjørne-Larsen – direktør Riksteatret – her fotografert etter et givende dialogmøte om Riksteatrets fremtid på Kolvereid.

Vi har nå som en prøveordning for 2019 nå fått lovnad om 4 forestillinger fra Riksteatret satt opp ved Kulturhuset i Nærøy.

Vi jubler og takker. Og vi gleder oss veldig over dette!

Men samtidig sender vi nå en klar utfordring over til innbyggerne og befolkningen i regionen. For dette tilbudet må vi nå benytte oss av. Ellers er vi redd vegen er kort til at vi står der igjen. Rammene må gå opp, og økonomien må henge sammen. Både for oss ved Kulturhuset og for Riksteatret.

Tar dere utfordringen?