Når delegasjonen fra Nærøy kommune 5.-7. april drar til Grong for å representere Nærøy ved regionmønstringen for årets UKM i nord-delen av Trøndelag, er det ikke bare kunstnere og sceneartister som er med i bussen. Toralf Andersen har nemlig nå også fått tilbud om å representere kommunen – men han som scenecrew!

Toralf Andersen – videre i UKM som scenearbeider!
📷: Privat.

Like sikkert som at vinteren går imot vår, er at det hvert år er UKM i Nærøy. Og de siste årene har det i kommunen vår vært populært å delta – særlig med innslag fra scena ved regionens kulturhus, Kulturhuset i Nærøy.

Når UKMs sceneforestilling går av stabelen, er det alltid mye teknisk på scena som skal klaffe. Alle artister – enten det er solister, dancecrew eller band av ulike størrelser må ha akkurat det utstyret de trenger på riktig plass, til riktig tid. Ved de siste tre mønstringene i Nærøy har Toralf deltatt ved lokalmønstringen – som arrangør – med et spesielt ansvar for scena og utstyret. Denne jobben har han utført på en utmerket måte – under kyndig ledelse og veiledning fra både Åke (Rønningen) og Eskil (Laukvik), som har hatt det overordna ansvaret for teknikk, scene og utstyr.

Mye utstyr skal stå på rett plass akkurat når et band entrer scenen. Her et bilde av Nærøy kulturskoles «Samspillgruppe» under årets mønstring. 📷: Jane Vammen Nordstrand

I år ble derfor Toralf nominert til å delta som arrangør ved regionmønstringen, som representant fra Nærøy kommune. Dette har han takka ja til. Og allerede lørdag førstkommende (23. mars) drar Toralf til Grong og Kulturhuset Kuben for å delta på arrangørdag – sammen med arrangører fra hele regionen. Da skal de forberede seg på den viktige jobben de skal gjøre under regionmønstringen i april.

Nærøy kommune gratulerer Toralf hjerteligst med nominasjonen, og vi gleder oss veldig til å ha deg med på turen til regionmønstringen 5.-7. april.

På vegne av UKM Nærøy:
Øyvind, UKM-ansvarlig

Alle deltagere og arrangører samlet på scenen etter årets mønstring. Ser man godt etter ser man Toralf på veg for å hente en mikrofon som noen straks skal ha.. Eller noe sånt 🙂
📷: Jane Vammen Nordstrand